Kategória: Egyéb (page 1 of 9)

Nekem nem kell a pénzed!

Sőt! Egyél igyál, mulatozzál 🙂

Viszont egy csekély figyelmet kérnék Tőled!

Tudom, a Társadalom hibás mindenért, a másik ember hibás az én dolgaimért, ha már nekem nem jó, másnak se legyen az!

Tudom, Te azok közé tartozol, akik a körforgalomból történő kihajtási szándékát előre jelzi azzal a bal pöcökkel, hogy a várakozó autós elindulhasson.  Tudom, hogy rendelkezel megfelelő önbizalommal, hogy én piciny emberke, mit is tudnék változtatni a világon. Ez mind szép és jó és dicséretes.

Tudom, hogy képes lennél egy zsákkal odébb dobni az alumínium flakont, ha akarnád!

Tudom, semmi értelme, meg a helyet foglalja a kertes házban, vagy a pincében, de összetaposva kis helyen is elfér!

Te tudtad, hogy az általunk összegyűjtött dobozokat leadjuk az .Inter-Metal Recycling Kft. nél, amihez Ők 35% támogatást tesznek hozzá?

És azt tudtad, hogy az itt kapott összeg 100%-át Hanna kapja, aki Pfeiffer szindrómás?

Nem kell a pénzed! Csak egy mozdulatot kérnénk Tőled, kérünk ne a kukába dobáld a palackokat, tedd félre nekünk, Hannának egy zsákba. Mi begyűjtjük Tőled!

Lehet azt mondani, igyunk Hanna egészségére.

Ha nem tudsz a leírtakkal azonosulni, elfogadom, megérteni nem tudom. Ez esetben  igyék a Kis szeretett családod, unokád egészségére és dobd a palackot a kukába!

Pénteken helyszűke és költözés miatt hirtelen kellett leadni a dobozokat, de így is harminc kiló lett, ami támogatással együtt 10.890Ft.

Köszönöm szépen mindazoknak, akik vették a fáradtságot és egy zsákban külön gyűjtötték, felülkerekedve az önbizalmukon, hogy egy Ember is sokat számít és tud segíteni.

Köszönettel: Légrádi Márk elnök

Ne feledd :-))

sörösdoboz gyűjtés

Új honlap

Elkészült a mobilbarát weboldal, a jelen igények kielégítéséhez.

www.foldkerules.hu

Jó böngészést, üdvözlettel: Márk


(2018. augusztus 9. csütörtök) a 100%

Vannak dolgok, amik tőlem függnek, egy tíz éve működő egyesület elnökétől.

Vitorlás Földkerülés egy Nemes Célért, azaz Életmentő műtétre váró Gyermekeknek fogok gyűjteni adományokat négy éven keresztül. Ezeket az adományokat 100%-ban továbbítom. Nem ebből finanszírozom az autómat (ami nincs) nem ebből finanszírozom az egyesület működését. Mivel az indulás csúsztatva lett, bizonyos külső okok miatt (ezt majd a könyvemben indulást követően részletesen taglalni fogom) és Hanna Baba jelentkezett a Projekt elején, hogy szeretné, hogy Neki is gyűjtsek támogatást. Azt találtam ki, hogy sörös, üdítős dobozok gyűjtésébe kezdek és minden orgánumon felhívást teszek közzé, hogy a dobozokat ne a kukába dobják, mint szemét, hanem tegyék külön zsákba, mint hozzájárulás, mint támogatás egy Kislány életének élhetőbbé tételéhez.

Decemberre Veszprém Zala és Vas megyében, ahol nyitott fülekre talált a felhívás és erre az apró mozdulatra hajlandóak voltak, összegyűlt egy autónyi doboz. Az egyesület bérelt egy autót és jómagam begyűjtöttem. Kicsit kíváncsian álltam az eseményhez, hogy vajon mennyi gyűlik össze. A nap végére már azon aggódtam, hogy befog-e egyáltalán férni ez a sok zsák. Mindenki, akivel találkoztam nagyon lelkes volt és odaadó, jó EMBEREK.

Másnap elvittem a dobozokat az INTER-Metálhoz, akikkel előzőleg megállapodtam a dobozok átvételéről. Azt mondták a tárgyaláson, ha ezt végig viszem, minden egyes dobozhoz plusz 25%-támogatást kapok. Ez így is lett és átutaltak 103ezer 610Forintot. MENNYI SÖRÖSDOBOZ IS EZ?

Most, hogy Hanna Babának ismét műtétre kell mennie, a megszokott tendencia alapján, miután megtankoltam az egyesületi kocsit, amit a nyaralóba járáshoz használok, mert persze a nyaraló a cég székhelye, átutaltam a dobozokért kapott összeget, azaz 103610Ft-ot.

Én, míg élek segíteni fogom az Embertársaimat! Az, hogy Ön, vagy Általad a doboz hova kerül az csak Önön, vagy Rajtad múlik!

Mi fog most történni Hanna Babával?

Hanna Pfeiffer szindrómás. Az első koponya rekonstrukciós műtétje következtében vízfejűség, hidrokefal alakult ki. Folyamatosan nyomás alatt volt a 2. és 4.agykamra, mivel az agyvíz nem tudott elfolyni. Ezt műtétekkel próbálták megoldani, szétszedték a nyaki csontokat, Arnold Chiari eljárás, de mivel három műtét sem hozott megoldást, az ötödik műtéttel shöntöt kapott. Ez a shönt a problémás agykamrákba van beépítve, a mellkasán át a hasnyálmirigyhez van levezetve, amin keresztül távozik a túlnyomást okozó agyvíz. Ezt kell most korrigálni, hiszen Hanna folyamatosan növekszik.

További szép napot: Légrádi Márk

(2017. július 7. péntek) Kegyes időjárás!

Végre elállt a közel két hete tartó szél, ami miatt a hajó sátor tetejét nem tudtam lefóliázni, ezidáig.  Most már végre folytathatom a benti munkálatokat, és a fedélzetet is fel tudom már tenni, szóval hamarosan már nem lesz szükségem sátorra 🙂

A méretek demonstrálása növekvő sorrendben 🙂

  • teherautó
  • busz
  • hajó ( eleje és vége látszódik a busz mögött)

folyt köv….

(2017. június 28. szerda) A földkerülő vitorlás hajó, már közelebb a víz felé!

A féltető, ami alatt részben állt a hajó, alacsonysága miatt nem tette lehetővé, a fedélzet ráépítését, ezért egyel kijjebb került. Ez nem volt egyszerű művelet, hiszen jobbról, balról 5-5 cm volt csupán, plusz kb. negyven centivel felette egy tetőgerenda. Szerencsére van a Kárai Trans, aki ismét segítségünkre sietett és egy nagyon UDVARIAS és PROFI darust küldött. Kb. két óra leforgása alatt kivettük a hajót, ami így már három méterrel közelebb került a vízhez :-). A következő mozgatás már a szállítás és vízre tétel lesz.

Köszönöm szépen a Kárai Trans-nak a támogatást!

(2017. június 14. hétfő ) És elkezdtük bepakolni a bútorok szerkezeti részeit.
Miután a szerelvények bekerültek vízrendszer, elektromos rendszer (állítólag ez egy hónapot vesz igénybe), utána megkapja a bútorzat a látszó felületeket is.

hajótest üresen

egy órával később, már az orrkabin ágya pozicionálva.

a hátsó két kabin ágyai, készen vannak.

a konyha elemei.

 

Holnap jön a vízrendszer 🙂 a Kis-Izolátor Kft. nek köszönhetően!! kíváncsi vagyok, hogy mennyi ideig tart beépítenem.

(2017. június 12. hétfő ) Bútorozásra felkészülni!!

Holnap jönnek a bútorok :-))))

Időközben volt egy hét szanatórium. A tüdőm nem lelkes a gyantáért, kezdi bedobni az unalmast. Szerencsére a java lamináláson már túl vagyok 🙂

(2017. május 24. szerda ) Bútorozásra felkészülni!!

Jövőhéten kedden elkezdjük beépíteni a bútorokat 🙂

A projekt, a hajóépítés tekintetében a vég kifejlett stádiumhoz közeledik. Jövő héttől, felpörögnek az események, ami azt jelenti, hogy a tárgyi eszköztámogatáson túl anyagi forrásra is szükség van a befejezéshez. Ezért naponta többször meg kell osztanom az új dolgokat és eseményeket, amik, főképp a Támogatás lehetőségeit taglalják, remélem sikeresen.

Tudtad, hogy készül egy vitorlás hajó, ami megkerüli a földet, négy év alatt és közben rendezvények formájában adományokat gyűjt Életmentő műtétre váró Gyermekek támogatására?

Tudtad, hogy Hanna Baba elfogadta a felkérésemet és amikor elkészül a hajó, a támogatók közül kihúz három nevet, akik eljöhetnek egy európai szakaszra a Földkerülő hajóra?

Tudtad, ha MOST támogatod a projektet, a hajóépítést támogatod, amivel el lehet jutni a rendezvények helyszínére?

Tudtad, hogy a rendezvényeken összegyűjtött pénz 100%-ban, azaz száz százalékban a Gyerekekhez kerül?

Tudtad, ha támogatsz egy szakaszt, hogy a hajó eljusson a rendezvények helyszínére, Te is rajta lehetsz a hajón?

Tudtad, hogy akár már 100Ft-al is támogathatod a hajóépítést?

Tudtad, hogy cégeknek van médiaajánlatunk is? (http://foldkerules.hu/vitorlas_foldkerules_mediaajanlat_szponzoracio.pdf )

Már csak azt nem Tudod, hogy Támogasd?

Átutalással: az egyesület rövidített néve: TEST SE
Számlavezető Bank: Magnet Magyar Közösségi Bank
számlaszám: 16200106-11565455

vagy: Most, aki 10.000 és 30.000Ft között támogatja a projektet, Ő egy Tom Marton, kimondottan a földkerüléshez tervezett, kézzel gyártott réz karkötőt kap ajándékba.

Aki 30.000Ft felett támogatja a hajóépítést, Ő egy Tom Marton, kimondottan a földkerüléshez tervezett, kézzel gyártott ezüst karkötőt kap ajándékba.

vagy: Támogatói kártyával, ami több mint 1081 helyen kedvezményre jogosít fel és sok plusz is jár hozzá: http://www.cardsale.hu/foldkerules

Vagy: ha kedvező áron beszélsz, a mobilodon:

 

Tudtad, hogy ezt a blogbejegyzést meg is lehet osztani?

Most már tudom, hogy tudod! Már csak Rajtad múlik és kérlek, ne légy kishitű magaddal szemben, hogy kis érték nem érték. De bizony az!!

Köszönöm szépen, üdvözlettel: Horváth Légrádi Márk

ui: Édesanyám feltette azt a kérdést, miért csak az apai nevet használom, amikor Ő sokat segít nekem. Jogos a felvetés, ezért elindítottam a névváltoztatási folyamatot 🙂

(2017. május 14. vasárnap ) Olyat csináltam, amit még soha!

De már elmúlt 🙂

Egy hajó legfontosabb eleme a kormánylapát, anélkül a hajó irányítása eléggé nehézkes. Az eredeti Equator 44 en egy kormánylapát van, Én szeretek biztosra menni és kettőt csinálok.

Nem mindegy a formája, hiszen annak tükrében fordul a hajó, illetve lassítja. Találtam egy tervrajzot, ami mellett letettem a voksot. Soha nem építettem még kormánylapátot az elejétől kezdve. Javítani javítottam már.

Ezt követően valamiből el kellett készíteni a végleges formát (mag), amiből lesz a mag és letudom róla venni a formát ( sablont), amiben készülnek a kormánylapátok. lássuk be ez macera és fölösleges, de ez van. Éljenek a kihívások.

Szerencsére könnyű dolgom volt, mert a GRM-Systems Epoxi műgyanta nem bántja a nikecellt. Szereztem lépésálló nikecellt, amit jól tudtam formázni.

És a terv alapján kifarigcsáltam, majd szépen megcsiszoltam.

De erről még nem lehetett levenni a sablont, ezért be kellett laminálni, ami kemény felületet biztosít. Ezt követően a kisebb hibákat kigittelni és szépen megcsiszolni.

 

Jó kis HITACHI géppel, majd kézzel.


Ezt követően kapott ismét egy vékony réteg gyantát, ami tükörsimává varázsolta a felületet.

Mivel kétoldalú sablont kellett készíteni, építettem nikecellből egy elválasztót, amivel megfeleztem a kormánylapátot és pontos összeillesztési felületet is biztosít.

Majd jöhetett a formaleválasztó paszta és az üvegszálak felhordása.

 

És elkészült a sablon 🙂

 

 

Fura, összesen dolgoztam vele kb. 10 órát 🙂

HITACHI POWER TOOLS HUNGARY Kft. Támogatása nélkül elég nehéz lenne a hajóépítés, Köszönet azért, hogy használhatok profi gépeket, amik lényegesen meggyorsítják a munkafolyamatokat. Amiket, szinte napi szinten használok, az a HITACHI CJ90VAST szúrófűrész, dekopírfűrész,
Hitachi SV13YA Excentercsiszoló  és ha már poroltam, jöhet a profi  HITACHI RP35YE Ipari porszívó . Ezekről a gépekről, minden információ megtalálható a http://www.hitachi-powertools.hu/hu/, és a https://www.facebook.com/Hitachi-Power-Tools-Magyarorsz%C3%A1g-1517464615233142/ oldalon Köszönöm szépen a segítséget

 

(2017. május 9. kedd ) Feladat teljesítve 🙂 Mármint a tegnapi napra kiírt terv.

A kérdés hatalma: Végre megkaptam az első pozitív kérdést: Hogy haladsz? És nem azt kérdezték: Hogy állsz? Az utóbbira rendszerint az a válaszom, hogy két lábon.

 A készültség meghatározása, %-ban. Beszéltem jó pár tervezővel és hajóépítővel a százalékok meghatározásáról, persze két azonos véleményt nem kaptam. Mindenki az általa nehéznek ítélt munkát nagyobb százalékkal határozta meg.

Ezek szerint teljesen szubjektív.

Én a testet, a fedélzetet, és a bútorzatot tartom a legnehezebb és legidőigényesebb feladatnak, így azok 25-25-25%-ot érnek.

 

 

test 25
fedélzet 25
bútor 25
kárpit 3
tartályok 2
vízrendszer 2
elektromos rendszer 3
tőkesúly 3
kötélzet 1
szerelvényezés 2
állókötélzet 2
egyéb 2
vitorla 5

Itt szeretném megemlíteni, hogy a test és fedélzet megépítésén kívül másra nincs hatása az időjárásnak, azaz napi 24 órában lehet vele haladni!! :-))

A vitorla el lett túlozva, Beszéltem Katalinnal, aki Támogatásként kiszabja és meg varja az öt vitorlát és azt mondta, két kemény nap alatt kész is vagyunk, ez jó hír!

Azt fontos megemlíteni, hogy összességében négy helyen folyik a hajóépítés, párhuzamosan:

– bútorosok építik a bútort

– az AGM Beton Zrt-nél készítik az összes tartályt (édesvíz, gázolaj, fekália)

– Gábor a motort rakja össze

– Én meg csak laminálok és csiszolok

Voltak az asztalosok is, átbeszéltük a beépítés folyamatát, lassan már a bútorok is érkeznek 🙂

Szerintem a következő beszámoló csütörtökön este lesz, addig is szép napot mindenkinek.

Ha csak szeretnéd, ráérsz vele. Ha kell, vagy akarod akkor, csinálod.”

« Older posts

© 2024

Theme by Anders NorenUp ↑