(2017. május 5. péntek ) Nem vagyok a feladás híve 🙂

Sokat gondolkoztam, hogy egyes emberek, hogy gondolják a feladásomat. Hívok egy konténert (vagy 4-et) és beledarabolom a félkész hajót és kiírom a mára már majdnem mindenki által „nélkülözhetetlenné vált” oldalra, hogy „Vége” ?? Nem értem, a rák effektust,   (amikor egy rák kiakar mászni a vödörből és a többi visszahúzza). Miért kell a saját akaratlanságunkat és kitartástalanságunkat rátukmálni a másikra, lehet, hogy talán rosszulesik a másik kitartása és akaratereje? Van egy módszer, amit nagyon kevés ember képes alkalmazni, a TÜKÖR. Sokan nem képesek a tükörben elmerengeni, lehet, hogy meg sem találják Önmagukat, vagy félnek a szembesítéstől. Szerencsére megtaláltam a legjobb barátomat és minden egyes nap találkozom vele, amikor belenézek a tükörbe és biztat és drukkol.

Persze nem minden esetben sikerülnek úgy a dolgok, ahogy kellenének, de a „leszarom tabletta” helyett inkább még nagyobb lendülettel és odafigyeléssel folytatom az utam. Simán megtehettem volna, hogy VIS Major –ra hivatkozva hangoztatom a csúszást (év legnagyobb vihara, rekord hidegek, stb. ) és kiszállok, ahogy sokan elvárták volna és váll veregetve dicsőíthették volna magukat „ugye megmondtam” DE ez nem Én vagyok. Én az vagyok, ami egy két helyen szerepel a weboldalon, Én az vagyok, aki egy hónap hajózás során képes csak hatszor kikötni, mert elfogytak a dolgok. Én az vagyok, aki ha jön, a vihar inkább kint maradok  és vitorlázok. Én az vagyok, aki képes strandpapucsban felmászni a Strombolira, Én az vagyok, aki képes vállon kihozni a hajóból egy 200kg-os motort, Én az vagyok, aki képes szakadt vitorlával és tönkretett motorral elvitorlázni Görögországtól Horvátországig és persze egyedül! Én az vagyok, aki képes 23 napot kikötés nélkül vitorlázni a Balatonon. Én az vagyok, akinek kidől az árboca és három órával később ugyan azzal a hajóval vitorlázik tovább. Én az vagyok, aki képes egymás mellé felhúzni két 140Nm spinnakert, Én az vagyok, aki képes 6 óra alatt egy 1,5x 2méteres lukat befoltozni úgy egy hajón, hogy az ússzon. stb. Ezek tükrében Én kukázzam ki, az elmúlt 2 és fél év munkáját, ahogy azt elvárnák tőlem?   Hát H…… ezek!

Ez a gondolatsor már nyomasztott egy ideje, erre csak azt tudom mondani: It’s my Life 🙂

Krisztina és Geri fájdítják a szívemet, Ők már leköltöztek és hajóznak, szelik a habokat, csodás öblökben horgonyozgatnak, a fedélzeten a panorámában gyönyörködve reggelizgetnek. Jövök, Korfun találkozunk, ha addig nem látogattok meg 🙂

Józsi Gyöngyösről, szinte rendszeresen jön segíteni, nagyon ügyes. Nem ért hozzá, ezért jól tudunk együtt haladni és nem kell átverekedni az elképzelésemet az Ő szakmai tudásán. Jól haladunk és délutánonként megdicsérjük egymást az aznap elért teljesítményért. Köszönöm, hogy jössz segíteni 🙂

Lement rólam a nyomasztó bénító stressz 🙂 Akik korfu 1 jöttek volna, az általam meghatározott csúsztatott alternatív időpont összeegyeztethetetlenség miatt nem jó, ezért elmarad, Nagyon Sajnálom.

Felszabadultam és szinte kitört belőlem a felszabadult lendület, amit előtte lebénított, a határidő.

 

Rájöttem, teljesíteni önmagunkért kell, az felpörgeti az Embert. Ha mások miatt teljesítünk, az lebénít.

Már régebben említettem, hogy új fedélzetet építek teljesen új eljárással, amihez nem kell magot faragni, majd arról sablont készíteni és arról levenni a kész formát. Két és fél méter fedélzetet hamarabb megépítettem, mint a kormány magját kifaragtam. Remélem, mire kész vagyok a teljes fedélzettel ( már csak négy méter hiányzik a tízennégy-ből) addigra a kormányokkal is kész leszek :-), bár már van rutinom félkormányú hajó vezetésében, még a Balatonról. Igaz az Adrián is ment már tönkre a kormány.

Ma telefonálós háttérmunkás nap van. A laminálóban száradnak a fedélzet egy része és a kormány és a többi fedélzet ívei és a kis bordák. Holnap pedig folyt köv.

Azt találtam ki, minden másnap beszámolok, de most csak itt a Blogon. Az következő írást vasárnapra tervezem, ja és aznap élő adásban beszélgetek Angliával, szóval Angliai Magyarok állítsátok be a sávot, ja az url-t, mert online rádió.

Szép napot mindenkinek

„A problémán GONDolkodik valaki, valaki a megoldáson agyal”

 

]