(2016. március 18. péntek)

A hajó sikeresen megtette első útját, és átköltözött egy másik helyre ahol tovább folytatódhat a laminálás a megszokott módon, a megszokott környezetben és a megszokott 40 fokkal. 😀

Ám most nem arról írunk, hogy éppen hol tart a hajó, hanem más vizekre evezünk és összeszedünk minden fontos információt, amit tudni KELL a támogatásról. Hol, hogyan és mennyivel? Mindent meg fogtok tudni, ha lejjebb görgettek a bejegyzésben.  🙂

A legfontosabb talán az, hogy ameddig a hajó és a fedélzetén Márk, el nem indul a Parlament elől, addig minden támogatás a hajó építésére fordítódik. Amint ellökik magukat együttes erővel a parttól, a támogatások a műtétre váró súlyos beteg gyermekek családjának megy 100%-ig és egy forintot sem vonunk le az összegből másra.

Dia23

Hiszen a fizetéseket, a médiát, a reklámköltségeket, a nyomdát nem a bejövő pénzből fizetjük ellentétben más alapítványokkal, egyesületekkel, ahol jó ha a beérkező pénzek 10%-át megkapják. Ez viszont csak úgy lehetséges, hogy ezekre a kiadásokra máshonnan szerzünk bevételt, például az Útitárs programmal. A vitorlás egész útvonala fel lesz tagolva szakaszokra (lesz egy-két hetes, és a leghosszabb az Atlanti-óceánon való átkelésnél, az egy hónapos lesz) és azok, akik velük szeretnének tartani, költségmegosztással szállhatnak fel, ami nem azonos azzal, ha kibérelnének egy hajót.

Hogyan lehet támogatni a projektet? Rengeteg féleképpen. De szerintem erről kérdezzük meg a kapitányt! Márk?

  • Sziasztok, üdvözlök mindenkit a blogunkon. Ez egy nagyon jó kérdés Vivi, és igazad van, rengeteg úton, módon lehet minket támogatni ehhez viszont a legfontosabb a szándék és azonosulás, ha ez a két fő momentum megvan, minden megoldható! Kezdjük például az egyesület bankszámlájával. Akár már 10 forinttal is tudnak támogatni, hiszen ha 5000 ember ad 10 forintot, az már 50.000 és így tovább. Sok kicsi sokra megy! 🙂 De aki többel szeretne minket támogatni az is nyugodtan megteheti, mi cserébe 30.000 forinttól, egyedi tervezésű Tom Marton karkötőt adunk ajándékba. Visszatérve a kérdésedre, lehet paypall-en keresztül és SMS-ben különböző értékhatárokkal. De a legjobban a Magnet Bankosok jártak, hiszen online felületen, de banki segítséggel is be tudják állítani a támogatott civil szervezetet és a kártya használatok után 1, 2 vagy 3 ezreléknyi értékben tudják a projektet támogatni úgy, hogy ez nekik egy fillérjükbe sem kerül, hiszen a bank fizeti helyettük. A végére pedig az egyesület neve, akinek az összeg befolyik: Természetesen az Egészségért Sport Egyesület (TEST SE). Leírtad az SMS értékhatárokat?
  • Már írom is! 😀

Küld a HAJO szót SMS-ben a megadott telefonszámok egyikére és segíthetsz.

(Minden számhoz más összeg tartozik)

06-90/642-123 (330 Ft)

06-90/643-123 (508 Ft)

06-90/888-340 (1.016 Ft)

06-90/888-460 (2.032 Ft)

06-90/649-123 (5.080 Ft)

Miután Márk visszament hajót építeni, én is folytatom a munkám és befejezem ezt a bejegyzést. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy nem akkor szükségesek a hajóra beérkező támogatások, amikor már készen van a hajó, hanem akkor, amikor meg kell venni az anyagokat. 10 millió forint kéne még ahhoz, hogy teljesen be tudjuk fejezni a hajó építését és menetkészen várja az indulását a Dunán. A Földkerülés és a hajó támogatása lezárul a hajó indulásával, és aki utána szeretné a Projektet támogatni, megteheti, de a logót már nem tudjuk sehová sem kirakni. Gondoljunk bele: Bocs idáig Te voltál a legnagyobb Támogató, de jött egy nagyobb, ezért most a vitorláról lekaparom a matricádat és felteszem a másikat!? A legfontosabb a gyermekek gyógyítása ebben a projektben, mint karitatív cél. Márk szavaival élve: „Hiszem azt, hogy úgy jó létezni, ha a létezésünkkel segítünk másoknak és hozzájárulunk a fejlődésükhöz, a tőlünk telhető módon, plusz egy picivel”

Zárószóként vagy inkább utóiratként! 🙂 Márkkal holnap találkozhattok Balatonfüreden, ugyanis a Víz Világnapja alkalmából a Nők a Balatonért Egyesület egy hetes rendezvényt tart, ahová meghívták előadást tartani.

víznapi plakát 2 R

És nem bírjuk elégszer megköszönni és kiírni, hogy elértük, a legtöbb médiában szereplő önálló projekt címet, szóval ezt megint megtesszük! 🙂 Köszönjük az eddig beérkezett támogatásokat és, hogy egyre többen gyűlünk össze itt is és a honlapon is.

 

Jövő hét utáni hétfőn újabb Vivi kérdez!-zel jövünk. A téma egyelőre titkos! 😉