(2016. március 14. hétfő)

Ahogy megígértük ma bemutatjuk az új rovatunkat a Vivi kérdez!-t. A rovat minden második hétfőn fog megjelenni, amiben nem a hajó a fő téma, hanem maga Márk. Mindig más témakörrel fogunk foglalkozni, így szélesebb körben is megismerhetitek Márkot. A mai téma az ezotéria lesz. Vágjunk is bele 😉

– 2009 óta Pránanadizol. De mióta érdekel az ezotéria?

– Először tizenéves koromban akadt egy ezoterikus könyv a kezembe, méghozzá Szepes Máriától, később olvastam még Eckhart Tolle-tól a Most hatalmát. Aztán egyre jobban elkezdett érdekelni, még több könyvet elolvastam róla és az óta az ezotéria a mai napig mellettem van.

20160314003056-fd809c75-me

– A Pránanadin kívül használsz mást?

– Igen, a Spirituális Válasz Terápiát, azaz az ingázást. És valljuk be, ez a kettő nagyon jól kiegészíti egymást.

– Erőt ad neked?

– A Pránanadi? Tudod Vivi …. Igen, lelki erőt ad, amivel igen magas dolgokat tudok elérni. Fizikai erőhöz tud juttatni, testi-lelki erőt ad és energetizál is.

20160314003153-29cd948d-me

– Mire tudod használni?

– Segíteni tud a tanulásban, könnyíteni lehet vele. Fizikailag is tud segíteni és az elfogadásban, elengedésben is a hasznunkra válik az ezotéria e része.

– Másokon is tudsz segíteni?

– Természetesen, és szoktam is. Sérüléseknél, baleseteknél, vagy ha megkérnek

20160314003051-4cc7a47d-me

– Megváltoztatott az ezotéria? Máshogy látod a világot?

– Teljesen más szemszögből nézi az ember a dolgokat. Ha akadályokba ütközök azon is hamar átlépek a Pránanadi segít ebben. Ha már mindent kipróbáltam, minden szögből megpróbáltam átlépni rajta, akkor az utazásos technikát választom, amivel visszautazok az előző életemben és ott keresem meg a hibát, ami az akadályt, blokkot okozta. Ott vissza tudom vonni a döntésemet és így könnyedén át tudom ugrani az előttem álló akadályt. Például ha gerincfájdalmunk van, általában, ahogy mondani szokták mindent a vállunkra pakolunk és hordozzuk a problémáinkat, terheinket. De ezt lehet, nem csak a mostani életünkbe tesszük, hanem már az ezelőttiben is. Így ha már mindent megtettünk és még mindig ott a fránya teher rajtunk, vissza kell utazni és levenni magunkról a terheket. Sajnos rá kell jönnöm mindig, hogy mi magunk teremtjük a saját akadályainkat, és ezt el kell fogadni. Ehhez pedig nézőpontváltás kell. A másik oldalról pedig: én nagyon ritkán vagyok beteg mióta a Pránanadit alkalmazom. Ami nem kis szó, hiszen az olykor 40 fokos építőcsarnokból rohanok ki a 10 fokba. A hajó építésénél akadnak segítő kezek, akik egy-két nap munka után, egy hetet az ágyban töltenek torok vagy tüdőgyulladással.

– Sokan mondják, hogy vékony vagy…

– Igen, szokták. De gondoljanak bele. 12 órákat töltök a hajónál, az előbb említett 40 fokban. Nem tudok annyi vizet inni, hogy pótolni tudjam azt, amit a munka során kiizzadok. Odafigyelek az étkezésemre, mindent magamnak csinálok, még a kenyeremet is, mert nem szeretem a bolti „műanyag” ételeket. De a rengeteg mozgás, és a meleg miatt még ezek is lemennek rólam. Valljuk be, ez jobb bármelyik „nem ehetünk semmit” fogyókúránál vagy méregtelenítésnél. 🙂20160314003008-45abb881-me

A fotókat Boros Ferenc készítette.