Földkerülés főpróba! Valamelyik nap 1.

Részemről a facebook egy fos! Az hogy a telefonba 3 szór írjam be amit akarok az kimerít, de hát mit várhatunk egy lopott alkalmazástól!

Na akkor még negyedszerre, és kérek még egy sört.
Ithakai indulásom elég barokkos volt, hiszen a hajó fara a sziklákhoz volt kikötve. Ezért kiúsztam a partra magamhoz vettem a két kötelet, gyorsabban kellett úsznom mint a hajó, hogy utolérjem. Elértem, felmásztam és jöhetett a horgony kézi felhúzása ( hurrá edzés) irány Korfu! Nem akartam órákat motorozni a csatornában, ezért Lefkadát kerülésre ítéltem. Kb 4 óra volt, mire a sarkot elértem és irány Korfu. Csak 90km igaz a szél nem egyenes, mint a Swanti előző kapitánya, de kezelhető részemről.
Este 10 óra, vége a szélnek, csak a hullámok maradtak, ó mond miért? Csatt jobbra csatt balra. Elég! Szét szakad a hajó, meg a vitorla! Leveszem a vitorlákat. Megfigyelésem szerint kb 2 óránként látok hajót. Így kb egy-egy órákat alhatok, míg kialakul, valami értelmes szellő. Beöltözöm, viharruha, sapka, mert megint itt a pára. Később rájöttem, ha kötélre ülök és nem a nedves teak fára, nem nedvesedik át a ruhám, furi, hogy a kötél száraz marad. Fekszem jobbra, fekszem balra a fedélzeten és óránként megszólal Barátom száma …..a tűzmágus ébredni készül….. semmi, nincs félni mitől, alhatok. És már a napocska az égen virít, de semmi! Alszom tovább. Kinyitom a szemem, látom a zászlót, log, vagy lobban. Sőt lobog! Itt a szél, irány Korfu, már csak 73km. Felkelek és elkezdek vetkőzni, rövidgatya póló. Nini az útitárs program működik! Itt egy galamb! Még fél tőlem. Elmondom neki a lehetőségeket, ha inni akar jöjjön ide, ha éhes, jelezze.

20160615_100320

A szél jó, bő félszél. Kormányzom, és jön a galamb ok-ok értem már készítem is a vizet. Ő vár és iszik, jó fej. Felhívom az egyik médiaorgánumot, esemény van. Kérdés: viharba kerültél? Nem, itt egy galamb. Az jó selfizz vele egyet! De ez egy vad galamb…..

Korfu már csak két óra a gps szerint. Aha, ha marad a szél, de nem. Csöndesedik. Hullámzik. Ismét a csattogás. A galamb jön, és reám néz és látom a tekintetében a kérdést. Ez most mi a fene? lassan elhányom magam! Ok újratervezés Korfu ma kimarad így du 6-kor soo irány Lákka. Csak 4km, “csak”… jelen állás szerint az két óra, minimum 5 ősz hajszál, mert a környék telis-tele van zátonnyal. A kis galamb néha jön és erőt ad. Ok elhagytam a zátonyokat, már látom a kikötőt, kb 100m, de nekem nagyon kell nagywc-nem, ez nem igaz! Irány a budi és közben …….. hát persze, hogy átfordult a hajó és a zátonyok felé tart. Dolgom végeztével elhárítottam a veszélyt. Ekkor odatipegett hozzám a galamb, megnézett s elröppent. Átadott engem a delfineknek. Itt ugráltak mindenütt. Bent vagyok a városi öbölben, pontosabban, ott még nem, de azt látom, hogy telt ház van.

20160615_212848

Kafa. Ismét horgony, áramot már négy napja nem vettem. Motor indít sebesség, motor leállít. És befurakodom a tömegbe, a heringek közé és ledobom a horgonyt és kiteszem a pufikat, mert a másik hajó csak 10m. Túl sok volt a napból, holnap nem akarok napot látni. Nem megyek sehova, elfáradtam. Kicsomagolom a kis csónakot teszek bele levegőt és kimotorozom a partra. Aha!

Azt tanítom, hogy a hajót dingivel csak úgy engedd el, ha jár a motor. Én is így tettem. Ahogy elengedtem a hajót, persze, hogy a motor megállt. Set! No problem! Van evező és elértem a legközelebbi partot, rendes hajósként vittem magammal a szemetet. Persze evezve, nem a városba mentem, hanem ami a legközelebb volt így a városig egy ösvényen kellett átverekednem magam. A városban a kezemben egy szatyi szeméttel érdeklődtem, hogy ettől a kellemetlen batyutól, hol inthetnék búcsút, kb +1km séta árán sikerült. Irány az etető, édesanya megnyugtatva, még élek. Görögország két színű, asztal felett a kedves görögök, asztal alatt az alattomos szúnyogok! Szóvá tettem, hogy kevesebb folyadék folyik be felül, mint ki alul, ezért kaptam egy ciporot! ( helyi pálinka)”